LET OP

U kijkt op de verouderde website van "Ons Huis van de Wijk". Wij zijn verhuisd naar wijkhuis "de Haard". Deze website is niet meer bijgewerkt. 

*************************************************************************************

Ons Huis van de Wijk

Wandel Route Hartje Ruwaard leidt u langs Ons Huis van de Wijk.

 

Ons huis van de wijk is gehuisvest in een voormalige kleuterschool met als naam "Het Smurfje". Stadsprins Bennie I (Bennie van Zandvoort) heeft hier zijn eerste schooldagen doorgebracht, zoals hij ons vertelde.

Maar dat is lang geleden...

 

 

Het gebouw is daarna een tijd in gebruik geweest als Inloop GGZ Oss. Daarna was ons gebouw een kraakpand, maar met medewerking Gemeente Oss, sinds december 2016 ons ontmoetingscentrum 'Ons huis van de Wijk'.

Tijdens deze door het SEC (sport expertise centrum) bedachte wandelroute Hartje Ruwaard, kunt u bij ons een kopje koffie drinken of thee. U bent van harte welkom in ons wijkcentrum. Op deze wandelroute zijn paaltjes neergezet, met een QR-code die u kunt scannen op uw mobieltje. Een van deze paaltjes in onze nabijheid geplaatst, verwijst u daarmee naar Ons huis van de Wijk.

Even pauzeren en ontmoeten.

Koffie en thee zijn gratis en u bent van harte welkom.

 

KAKO 2018

In het park achter u, is elk jaar het kindervakantiekamp KAKO. Sinds 1965 is het "kinderaktie-comitee" (toen nog afgekort als KACO) druk in de weer om een grandioze week voor kinderen van de basischool te organiseren. Niet alleen vanuit de Ruwaard komen kinderen, maar voor heel Oss is deze vakantieweek een begrip. In de tweede week van de zomervakantie bevolken meer dan 500 kinderen en hun begeleiding het Elzeneindpark. 

Elk jaar is er een nieuw thema, en de kinderen leven de hele week naar de grote ontknoping toe. Voor veel kinderen uit de hoogste basisschool groepen is het jaarlijkse "nachtspel" de eerste kennismaking met "alleen 's nachts van huis." zijn.

 

Dit jaar was het thema "Camping: Niezo paradiezo". In onderstaande foto's kunt u zien dat ook het weer zijn bijdrage leverde aan het camping thema.

Midzomer festijn.

23 & 24 Juni was er alweer het elfde midzomer festijn. Ook hiervoor is het Elzenhoekpark de vaste locatie. Dit jaar is er zelfs een gildedag gecombineerd met het jaarlijkse festijn. 

Het midzomer festival dankt zijn naam aan het tijdstip in het jaar dat dit festijn plaatsvindt. Rond 21 juni staat de zon op zijn hoogste stand en hebben we dus de langste dag. (Daarna beginnen we al weer af te tellen naar kerstmis)

.

U kwam hier via:

Sorry QR-code is niet beschikbaar

bijgewerkt 7-8-2018