Alle medewerkers in Ons Huis van de Wijk zijn vrijwilligers. Ze zetten zich belangeloos in om u buurthuis een gezellige en warme plek in de wijk te laten zijn. In Ons huis bepalen de gebruikers wat er wel of niet gebeurt. Omdat deze grote (en groeiende) groep te groot is voor dagelijkse beslissingen is er een kernteam samengesteld. Dit team vrijwilligers staat tot uw beschikking: 

ANTON
Anton is de bedenker, oprichter, geestelijk vader en kartrekker van Ons Huis van de Wijk. Zijn credo is "Geef ons koffie en ruimte, de rest regelen we zelf wel!" En dat heeft 'ie  gedaan. Ons Huis van de Wijk heeft hij binnen een jaar opgericht, ingericht, en toegelicht bij vele welzijns organisaties en gemeentes. Anton verzorgt de lijm om alles bij elkaar te houden, en de olie om alles toch te laten draaien.

TRUDY
Trudy is de drijvende kracht achter Anton. Als mede initiatiefneemster en goede collega van Anton is ze vanaf het eerste uur betrokken bij Ons Huis van de wijk. Zij is verantwoordelijk voor de inrichting en aankleding van Ons Huis van de wijk. Ze ondersteunt nieuwe initiatieven met raad en daad, en stuurt tussendoor de huishouding en het onderhoudteam met strakke hand aan.

JOURI

Onze "Koffiejuff".

Jouri is zonder twijfel de grootste koffiejuff van Nederland en ver daarbuiten. Hij zorgt ervoor dat er voldoende koffie en thee aanwezig is in ons Huis van de Wijk (En zorgt ervoor dat de koekjes op zijn). 's Morgens de eerste pot koffie en thee zal hij voor u  zetten. Later op de dag zal hij bezoekers van Ons huis aanmoedigen zelf de koffie te regelen. Deze grote vriendelijke koffiejuff ontvangt nieuwe bezoekers met open armen en stelt ze op hun gemak.

DINY

Voor alle verf en creatieve uitspattingen kun je bij Diny terecht. Ze beheert de Crea-ruimte en helpt mensen met het verzinnen en uitvoeren van creatieve ideeën. Daarnaast vervult ze alle mogelijke hand en spandiensten in en voor Ons huis van de Wijk. Doe-het-zelven is DInY op het lijf geschreven.

Als hof-dame heeft Diny ook in de tuin voet aan de grond gekregen. Onder haar leiding begint de tuin te groeien.

ZAHIDE

Handwerken en koken, wat een combi. Iedereen (m/v) die van haken en/of breien houdt kan bij Zahide terecht. Of je net begint, of al in staat bent om de sterren van de hemel te breien, Zahide kan je ter zijde staan. Mocht je willen blijven lunchen dan zorgt ze vaak voor soep. Naast al deze kwaliteiten heeft ze ook nog oog voor het schoonhouden van ons huis... Als Zahide je vraagt iets schoon te maken, dan doe je dat! punt!

JOHN

En John is de uitvoerende kracht in Ons Huis. Of het nu gaat om het bijhouden van de voorraadkast, verzorgen van handdoeken en zeepjes op de toiletten of het meedraaien bij één van de kookgroepen, John is met zijn Limburgse tongval aanwezig. Daarnaast begint zijn gastvrijheid legendarisch te worden. Als er een koekje bij de koffie is, is het vaak John die 't verzorgd heeft.

HERMAN

Werkplaats beheer en computer freak (inderdaad, uw webmaster). Wat kan/mag ik van mezelf vertellen...

 

 

 

                                                                                      ...Een man van weinig woorden.


Naast het kernteam zijn er natuurlijk nog veel meer wijkbewoners / vrijwilligers betrokken bij Ons Huis van de Wijk. Vele dragen anoniem bij aan het succes van Ons Huis van de Wijk, maar sommige willen we toch even voorstellen:

THEO

Theo techneut. Da's natuurlijk niet z'n echte naam, maar door zijn twee rechterhanden is het wel de naam die hem toekomt. Hij is het bewijs dat ook mensen die niet in de Ruwaard wonen zich hier ook prima thuis kunnen voelen. 

NOAH
      
Noah is als student via het ROC verbonden aan het Leijthuis project. Hij is in Ons Huis van de Wijk  als ict volenteer aan het werk gegaan. Hij zal proberen uw vragen op computer, telefoon en tablet gebied te beantwoorden. Ook deze website en ons informatiebord zullen niet aan zijn aandacht ontsnappen.  

bijgewerkt 19-1-2019