LET OP

U kijkt op de verouderde website van "Ons Huis van de Wijk". Wij zijn verhuisd naar wijkhuis "de Haard". Deze website is niet meer bijgewerkt. 

*************************************************************************************

Computers.

Het omgaan met de computer kan een hele uitdaging zijn. Vanaf het leren omgaan met een muis, het beheren van een huishoudboekje, ontwerpen van een foldertje, tekenen van een 3d ontwerp tot het schrijven van eigen software.  Al deze zaken zijn in de computer-hoek van ons huis van de wijk al voorbij gekomen.

Arduino.

Op dit moment wordt er wekelijks gewerkt gewerkt met Arduino's. Dit zijn heel kleine computertjes waarmee allerlei elektronica kan worden aangestuurd. Het is niet heel moeilijk, maar het gaat ook niet allemaal vanzelf. Samen proberen we de programmeertaal voor de arduino onder de knie te krijgen. Ook de bijbehorende elektronische schakelingen krijgen de nodige aandacht. Het leuke van deze activiteit is dat alle deelnemers hun eigen expertise inbrengen. Iedereen heeft wel een inbreng in één of andere technische richting.

Het eerste resultaten zijn ook al te zien. In Ons Huis van de Wijk is er elke twee weken een bingo-middag. Het trekken van de bingo-ballen hebben we naar een high-tech niveau gebracht met het bouwen van onze eigen bingo machine. (Nee er zijn nog geen aanvragen om hier een massa-productie voor op te starten, maar we verwachten dit natuurlijk wel op korte termijn.)

Een onderdeel van een carnavalswagen uit de verlichte berghemse carnavalsoptocht is hiernaast te zien. Ook dit is bedacht en gemaakt in Ons Huis van de Wijk met behulp van een arduino. Zoals u aan de opname ziet zijn we nog op zoek naar een cameraman/vrouw.